Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Zelenoustna školjka

Zelenoustna školjka – mnogi jim pravijo tudi največji morski čudež narave, gre pa za najbolj zdravilni izvozni produkt Nove Zelandije.

Ko so sredi prejšnjega stoletja naredili prvo raziskavo, je postalo hitro jasno, da so zelenouste školjke iz Nove Zelandije izjemno zdravilne.

Danes vemo, da so najbolj zdravilne školjke na svetu, morda pa gre celo za najbolj zdravilen morski sadež kar jih poznamo.

Kaj je skrivnost novozelandskih školjk?

Zelenouste školjke zrastejo tudi do 24 centimetrov v dolžino in so ene največjih na svetu. Zorijo 9 do 12 mesecev.

Zelenoustne školjke

Ekstrakti školjk med drugim preprečujejo vnetja, so neprecenljiv vir omega-3 maščobnih kislin, vsebujejo 3-krat več železa, kot špinača, in še to v obliki, ki je 10-krat lažja za absorbirati.

Zelo pomembni so tudi glikozaminoglikani (GAG), ki so pomemben gradnik medsklepne tekočine, hrustanca in vezivnega tkiva.

Kaj so glikozaminoglikani?

Glukozaminoglikani (GAG) so sestavni del medkostnega hrustanca in sklepnih tekočin. Poleg pozitivnih učinkov na sklepne strukture je zelenoustna školjka znana tudi po svojih blagodejnih učinkih na dlako, kožo in splošno kondicijo.

Priporočljivo za mlade živali v obdobju intenzivne rasti in razvoja ter za starejše pse zaradi zagotavljanja naravnega vira glukozamina, ki podpira rekonstrukcijo hrustanca.

Količina glukozamina v telesu se s starostjo zmanjšuje, zato je njegovo dodajanje še posebej pomembno pri živalih, starejših od 5 let.

Zaradi svojih zdravilnih lastnosti so zelenoustne školjke skoraj izginile..

Da gre za res izjemen produkt mrzlega zelandskega morja, priča tudi dogajanje pred pol stoletja, ko so se pojavile prve raziskave o pomembnosti zelenoustih školjk.

Takrat se je zgodilo, da so školjke zaradi nekontroliranega izkoriščanja in divjega lova dobesedno izginile. Na trenutke je celo kazalo, da so školjke za vedno izgubljene.

Skoraj 3 desetletja so bila potrebna, da so ob skrbni vzreji lahko objavili, da so se vrnile.

Za zelenouste školjke pa je pomembno še dvoje. Poleg pravšnje temperature morja, morajo biti tudi kamnine in morsko dno bogato z minerali. Najpomembnejša pa je seveda čistoča morja.

Školjke so namreč katalizator težkih kovin, zato so samo školjke, ki rastejo v čistih morjih, primerne tudi za zdravila in prehranska dopolnila.

Novozelandska školjka v izdelku prihaja iz priobalne farme, nagrajene s certifikatom Sustainable Aquaculture A+, ki zagotavlja najvišjo kakovost, čisto, ekološko pridobljeno surovino na najbolj trajnosten način, ki spoštuje vse standarde novozelandske morske agrikulture.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se
    Ne strinjam se