Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Premium Selection suha hrana za pse

Zakaj izbrati suho hrano za pse Premium Selection Countryside?

Suha hrana Premium Selection Countryside je novost blagovne znamke Pokusa, ki združuje najboljše iz narave z najnovejšimi spoznanji na področju prehrane hišnih živali.

Naš cilj je ustvariti najboljše, najvarnejše, naravne prehranske sisteme, ki temeljijo na znanstvenih raziskavah in koristih narave od lokalnih dobaviteljev. Zahvaljujoč sestavinam iz najčistejših regij Poljske smo dobili suho hrano za odrasle pse in mladiče z najzahtevnejšimi prehranskimi potrebami.

Kakovost sestavin je zelo pomembna!

Prehranski trendi, ki vladajo na tržišču komercialne suhe hrane, so privedli do vse pogostejših alergij na hrano pri psih (predvsem zaradi monoproteinske diete – z beljakovinami revne in z živalskimi maščobami le enega izvora). Pravilno uravnotežena prehrana psa mora vključevati več vrst lahko prebavljivih beljakovin, po možnosti v obliki hidroliziranih beljakovin, in visoko prebavljivo sveže meso. V tej obliki imajo mišična vlakna najvišjo hranilno vrednost, saj niso bila izpostavljena škodljivim učinkom predelave.

Suhe sestave hrane, ki temeljijo samo na suhem mesu, FDA (Food and Drug Administration) uvršča med manj kakovostna živila, kot tako imenovano gospodinjsko krmo, ker gre običajno za mesno-kostne moke, ki vsebujejo klavne odpadke, vključno s perjem, kopiti, rogovi, plavuti ipd. Moteče je tudi, da lahko vsebujejo preveč surovega pepela (mikro in makroelementov), ​​ki pa v prevelikih količinah (nad 9%) negativno vpliva na hormonsko ravnovesje in moti pravilno rast dolgih kosti pri psih, zato se pri naši suhi hrani Premium Selection osredotočamo predvsem na sveže meso.

Glede na rezultate zadnjih raziskav o priporočilih specializirane prehrane psov naj bi suha hrana poleg mesa vsebovala med drugim tudi zelenjavo in sadje. V briketih uporabljamo visokokakovostne izdelke, vključno s krompirjem, korenjem, bučami, jabolki, peso in borovnicami. Naša suha hrana je brez cenejših nadomestkov, kot so: žita, riž, stročnice, sončnice, kaša ali rastlinska olja. Izogibamo se tudi konzervansom, antibiotikom in pesticidom. Naša suha hrana je tudi brez glutena, ki lahko pogosto povzroči alergije. Poleg tega naši briketi ne vsebujejo visoko alergenega piščančjega mesa in maščobe, saj smo jo nadomestili z dražjo, a bolj zdravo govejo maščobo.

Zahvaljujoč temu zagotavljamo visoko okusnost naše suhe hrane Premium Selection ter odlično počutje odraslih psov in mladičev.

Hipoalergena hrana je le tista s hidrolizirano beljakovinsko formulo!

Nevaren trend na živilskem trgu je nomenklatura, ki se uporablja pri opisih in embalažah suhih živil. Na žalost proizvajalci hrane za hišne ljubljenčke zlorabljajo izraz hipoalergena formula. Samo živila s hidroliziranimi beljakovinami lahko imenujemo hipoalergena živila. V procesu hidrolize namreč beljakovinska veriga razpade na manjše elemente (peptide), kar zmanjša neželene alergijske reakcije telesa.

Ali ste vedeli, da so živalske beljakovine najbolje prebavljive za pse?

Prehrana psa mora biti bogata s pravimi aminokislinami, ki imajo v telesu zelo pomembno vlogo, saj sodelujejo pri proizvodnji beljakovin. Beljakovine so osnovni gradnik, potreben za pravilno delovanje telesa, njegov razvoj in rast. Beljakovine gradijo organe, so tudi sestavni del encimov, protiteles in hormonov. Beljakovine imajo tudi ključno vlogo pri regeneraciji različnih vrst poškodb.

Zaradi vsega tega si velja zapomniti, da je treba pasjo prehrano obogatiti s pravimi aminokislinami. Poskrbeli smo za to in v naši suhi hrani Premium Selection uporabili visokokakovostne, kolagenske svinjske beljakovine, ki so prebavljive v 96%!

Beljakovine rastlinskega izvora so cenejši nadomestek, ki se pogosto uporablja v manj kakovostnih hranah, katerih prebavljivost je zaradi zaviralcev prebave in vlaknin, ki otežujejo absorpcijo, precej slabša.

Superživila v hrani Premium Selection neposredno od poljskega kmeta!

V suhi hrani Premium Selection Countryside uporabljamo superživila, to je najkakovostnejšo, svežo, izbrano zelenjavo in sadje lokalnih proizvajalcev iz Poljske. Sveža buča, sočna jabolka, posušeno korenje in borovnice so le nekatere od sestavin, ki jih najdemo v vsakem receptu naše suhe hrane.


Ali so antioksidanti potrebni v suhi hrani za pse? Da, ampak samo naravni!

Antioksidanti v suhi hrani ohranjajo izdelek svež tako, da preprečujejo škodljive učinke kisika. Antioksidanti ugodno vplivajo tudi na živali – antioksidanti v telesu imajo sposobnost zmanjševanja škode, ki jo povzročajo prosti radikali, in s tem upočasnjujejo staranje celic ter zmanjšujejo tveganje za razvoj kroničnih bolezni, pogosto povezanih z oksidativnim stresom.

Pri izdelavi suhe hrane Premium Selection Countryside smo uporabili samo naravne antioksidante (izvlečke, bogate s tokoferoli) in z njimi nadomestili klasične – umetne antioksidante (BHA in BHT), ki lahko negativno vplivajo na zdravje psov.

V suhi hrani Premium Selection med drugim uporabljamo antioksidante, kot so: retinoidi (vitamin A), tokoferoli (vitamin E) in askorbinska kislina (vitamin C). Sadje in zelenjava, ki ju uporabljamo v naših receptih (pesa, krompir, borovnice), sta tudi odličen vir naravnih antioksidantov.


Suha hrana z nizkim GI – kaj to pomeni?

Glikemični indeks je indikator, ki kaže raven glukoze v krvi približno 2 uri po zaužitju obroka. Izdelki z nizkim glikemičnim indeksom se bolje absorbirajo. Njihov čas absorpcije je optimalnejši, s čimer se zmanjša obremenitev telesa in poveča učinkovitost prebave. Visok glikemični indeks, ki ga navadno najdemo v standardni suhi hrani, je predvsem posledica deleža škrobnih zrn, ki jih v suhi hrani Premium Selection ni.

Visoke ravni glikemičnega indeksa so lahko vzrok za razvoj bolezni, kot sta debelost in sladkorna bolezen.

Krompir v receptih Premium Selection

Naša suha hrana Premium Selection vključuje poljski krompir. Krompir je odličen vir kalcija, magnezija, kalija in fosforja. Zagotavljajo vrsto dragocenih vitaminov kot so: A, C ter B1, B2 in B6, ki med drugim skrbijo za pravilo stanje kože. Vsebujejo tudi prehranske vlaknine, ki povečujejo učinkovitost prebavnih procesov. Krompir je vse pogostejša sestavina veterinarskih diet za pse z obolelimi jetri in občutljivim prebavnim sistemom, saj med drugim preprečuje drisko in zaprtje.

V recepturah suhe hrane Premium Selection smo se odločili riž in žita nadomestiti z dražjim krompirjem. Ne le zaradi zgoraj omenjenih vrednosti te sestavine, ampak tudi zaradi zadnjih znanstvenih odkritij glede vsebnosti anorganskega arzena v rižu.

Po mnenju Mednarodne agencije za raziskave raka (IARC) ima arzen v anorganski obliki (npr. v rižu) rakotvorne lastnosti (uvrščen je v 1. skupino). Škodljive učinke arzena so potrdile številne znanstvene študije, ki jih je izvedla Univerza v Sheffieldu. Pri njih so ugotovili, da je lahko arzen med drugim vzrok za nastanek pljučnega raka, raka na mehurju in kože ter povzroči neplodnost.

Arzen je lahko prisoten tudi v drugih sestavinah, ki se pogosto uporabljajo v proizvodnji hrane za živali (vključno z morskimi ribami).

Odstotek mesa v suhi hrani v primerjavi z deležem surovih beljakovin

Če se odločite za prehrano z visoko vsebnostjo mesa, se zavedajte, da bo vaš pes prejel visok odmerek beljakovin. Najbolj dragocene beljakovine so pridobljene iz govedine ali svinjine. Je odlično prebavljiv, bogat z vsemi najpomembnejšimi aminokislinami – tudi eksogenimi (npr. lizin, treonin, metionin, triptofan). Premium Selection suha hrana za odrasle pse vsebuje od 26 do 28 % surovih beljakovin na suho težo. Ta številka je v skladu z Združenjem ameriških uradnikov za nadzor hrane.

Hrana, priporočena za mladiče, breje in doječe psice ter delovne pse, mora imeti višjo vsebnost beljakovin (nad 30%). Potrebujejo večji delež beljakovin v prehrani zaradi intenzivnih presnovnih procesov, ki potekajo v njihovem telesu (faza hitre rasti, proizvodnja mleka, intenziven trening).

V prehrani psov s standardno stopnjo aktivnosti je treba uporabljati suho hrano z vsebnostjo beljakovin, primerno njihovim potrebam. Previsoka vsebnost beljakovin v suhi hrani lahko povzroči resne bolezni, debelost in celo alergije na hrano.

Recepte suhe hrane Premium Selection Countryside so ustvarili strokovnjaki z več kot 15-letnimi izkušnjami v prehranski industriji hišnih ljubljenčkov. Formule so bile razvite na optimalen in varen način za zdravje vsakega štirinožnega prijatelja v vseh življenjskih obdobjih. Optimalna količina mesa v posameznih receptih hran Premium Selection zagotavlja ne le popolno prebavljivost obrokov, ampak tudi varno raven visoko prebavljivih beljakovin, pridobljenih iz najkakovostnejših mesnih sestavin.

Monoproteinska prehrana mladih psov – nevaren trend

Obdobje mladiča je ključni trenutek v življenju vsakega psa. Optimalna rast in razvoj mladička sta zagotovilo njegovega zdravja v odrasli dobi. Zadostna oskrba z beljakovinami različnega izvora je zelo pomembna v prehrani mladih in odraščajočih psov.

Sestavine beljakovin, aminokisline, so glavni gradniki vseh telesnih tkiv in številnih biološko aktivnih spojin. Ena surovina ne more zagotoviti dovolj esencialnih aminokislin. Zato, da bi pravilno uravnotežili prehrano psa, morate uporabljati različne izdelke, ki so vir beljakovin, v različnih razmerjih, različnega izvora. Monoproteinska hrana za mladiče predstavlja veliko grožnjo pravilno razvijajočemu se mlademu organizmu in je lahko osnova za nastanek alergij na hrano v odrasli dobi. Kombinacija različnih sestavin, ki so vir posameznih aminokislin, nam daje zaupanje, da bo kužkova prehrana vsebovala beljakovine, ki so tako količinsko kot kakovostno ustrezno uravnotežene.

Zato smo v suhi hrani Premium Selection Countryside uporabili več vrst visoko prebavljivih beljakovin različnega izvora.

Vitamini v obliki, ki se dobro absorbira, tako imenovani “BEADLET”

Pri izdelavi naše suhe hrane smo uporabili vitamine v najnovejši tehnologiji četrte generacije – v zelo vpojni obliki “BEADLET” z ovojnico. Vitamini v tej obliki se osmotsko sproščajo z difuzijo iz ovoja le v črevesju, pri čemer nimajo negativnega vpliva na absorpcijo. Stopnja absorpcije je kar 99 %. Zahvaljujoč kapsulirani obliki smo prepričani, da imajo vitamini višjo stopnjo biološke uporabnosti in ne povzročajo prebavnih motenj.

Znanstvene raziskave so dokazale, da kapsulirana oblika vitaminov poveča učinkovitost absorpcije mikrohranil in makrohranil, zaradi česar so lahko hranila iz hrane bolj biološko razpoložljiva za pasje telo.

Ali brezžitna suha hrana vsebuje tavrin?

Vsi recepti za suho hrano Premium Selection Countryside brez žit vsebujejo dodatek biološko razpoložljivega tavrina.

Odkrijte druge vrste suhe pasje hrane iz linije Premium Selection:

Suha Premium Selection je proizvedena na najvišji ravni, ki zagotavlja varnost

Proizvodni obrat, v katerem nastaja naša suha hrana za hišne ljubljenčke, ima vrsto najpomembnejših mednarodnih certifikatov varnosti proizvodnje in vodenja varne hrane.

Standard BRC določa zahteve za proizvodnjo, predelavo in pakiranje. Objavlja ga zelo restriktivna, globalna organizacija British Retail Consortium.
IFS Food je mednarodni standard za ocenjevanje skladnosti proizvodov in procesov glede varnosti in kakovosti hrane. IFS Food izpolnjuje merila Globalne pobude za varnost hrane – GFSI. Svinjske beljakovine in drugi dodatki, ki jih uporabljamo v naši hrani, so pridobljeni, shranjeni in dostavljeni v skladu s standardi, ki jih strogo določa IFS.

Trajnost naše suhe hrane zagotavlja specializiran sistem pakiranja v zaščitni atmosferi.

Omogoča nam, da se izognemo prekomerni oksidaciji maščob in ohranimo okus in svežino izdelka nespremenjena. Embalaža suhih živil Premium Selection je oblikovana tako, da čim dlje ohranja vse svoje lastnosti, kar dolgo časa zagotavlja okus in aromatičnost živil.

Naša hrana in drugi proizvodi, ki jih proizvajamo, so shranjeni v skladiščih, ki izpolnjujejo stroge zahteve GMP+FSA in ISO 2000.

Imamo certifikat GMP + FSA, ki dokazuje, da izpolnjujemo vse zahteve in pogoje za zagotavljanje varne hrane.

Skladnost z zahtevami standarda GMP + je potrdil neodvisni certifikacijski organ TÜV SÜD.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se
    Ne strinjam se