Za nakupe nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Vzreja na kratko

Gonitev

Vzreja sploh ni tako enostavna, kot izgleda na prvi pogled. Vzreja ni le izbira samčka, ampak tudi primerna oskrba psice pred/med/po kotitvi. Ko kot odgovoren vzreditelj, naredite vse zahtevane teste za vašo pasmo in izberete primernega plemenjaka, čakate samo še na gonitev psičke.


Med gonitvijo vam svetujemo uporabo Reproductal +, saj podpira delovanje reproduktivnega sistema in pripomore k bolj stabilni brejosti. Aktivne sestavine izdelka izboljšujejo delovanje reproduktivnega sistema. Krepijo in hranijo maternično muskulaturo in s tem olajšajo naravno kotitev. Aktivne sestavine imajo tudi astringentne lastnosti, ki preprečujejo krvavitev med in po kotitvi, ter blagodejno vplivajo na pravilen razvoj plodov, zlasti na njihovo rast in razvoj živčnega sistema. 

Dodatek vitamina E preprečuje motnje ovulacije, pozitivno vpliva na zorenje jajčec (oocitov) in optimalno pripravi maternično sluznico na ugnezditev zarodkov. REPRODUCTAL + s pomočjo edinstvene mešanice zelišč in bogate vsebnosti beljakovin lahko poveča število jajčec (oocitov), ki se med gonitvijo sprostijo v maternico in so pripravljena na oploditev. S tem pripomore k številčnejšim leglom.

Med gonitvijo je priporočljivo psički meriti progesteron, da določite ovulacijo in s tem najbolj optimalen dan za paritev. Paritev je lahko naravna ali umetna (z svežim semenom, ohlajenim ali zamrznjenim semenom). Glede na vrsto paritve vam bo vaš veterinar svetoval, kdaj je primeren dan za paritev.

Kotitev

Psičke ponavadi kotijo nekje 61 – 65 dan po ovulaciji. Cca 24 ur pred začetkom jim pade telesna temperatura pod 37°C, postanejo nemirne, začnejo kopati po kotilnici, odklanjajo hrano, večkrat silijo ven na malo in veliko potrebo.

To je znak, da se kotitev začenja – psice velikokrat vse uredijo same, nekaterim pa je potrebno malo pomagati. Psički lahko po vsakem skotenem mladiču damo malo kalcija, saj le ta ojača popadke in olajša kotitev.

Kotitev je zelo naporna za organizem, zato psički PowerDog Isotonic Drink, saj vsebuje glukozo in nadomesti izgubljene minerale – na tak način psička dobi nujno potrebno energijo in poteši žejo.

Obdobje po kotitvi

Ko se kotitev zaključi in so vsi mladički osušeni, segreti (to je zelo pomembno – podhlajeni mladički namreč ne prebavljajo mleka) in nahranjeni, psički ponudimo Lactovital.

Izdelek je namenjen obogatitvi prehrane psic v obdobju po kotitvi in laktaciji. Aktivne sestavine hitro izboljšajo fizično stanje po kotitvi ter povečajo količino proizvedenega mleka v obdobju največjega povpraševanja.

Še posebej priporočljivo za psice z velikim leglom ali oslabljeno fizično kondicijo po brejosti in porodu.

V kolikor pa bi psička vseeno imela premalo mleka ali pa bi zaradi kakšnega drugega razloga morali mladičke dohranjevati, pa ima Pokusa v svoji pestri paleti tudi mleko v prahu GoldMilk Puppy.

Okusna formula z optimalno vsebnostjo laktoze, bogata z dokozaheksaenojsko kislino (DHK), ki je potrebna za pravilen razvoj organizma. Dodani vitamini in minerali z odlično absorbcijo poskrbijo za vsa mladičku nujno potrebna hranila, podpirajo imunske procese, kakor tudi pravilen razvoj kosti in zob. Poskrbi za ustrezno razmerje kalcija in fosforja v organizmu.

Kot vidite je vzreja zelo kompleksna. O vzreji in vsem ostalem bi lahko pisali še ogromno. Upamo, da smo vam olajšali izbiro izdelka, ki je primeren za vašo psičko oziroma mladičke.

Izdelki, ki so nujno potrebni pri vzreji.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen.

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se