Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Spirulina ~ modro – zelena alga z visoko vsebnostjo klorofila.

Kot vse ostale alge je tudi spirulina izredno prilagodljiva, zato poseljuje prsti, močvirja, sladke in slane vode ter tropska morja.

Spirulina je ena najbolj cenjenih superhran
V preteklosti je bila izredno cenjena že pri Aztekih, danes pa jo poznamo in uvrščamo v sam vrh tako imenovane superhrane. Ta naziv si je prislužila z izredno visoko vsebnostjo beljakovin, saj jih v sebi združuje od 51 – 71%, kar je več, kot jih najdemo v mesu, mleku, jajcih ali soji.

Je lahko prebavljiva in vsebuje ogromno vitaminov in mineralov
Spirulina je lahko prebavljiva zaradi njene celične stene, sestavljene iz prebavljivih mukopolisaharidov (ostale rastline imajo trdo celično steno iz neprebavljive celuloze).

Zaradi prebavljivih beljakovin in glikogena predstavlja spirulina odličen dodatek k prehrani, saj se z njeno pomočjo hranila lažje absorbirajo v telo in pomagajo pri obnavljanju telesnih celic.

Med maščobami, ki jih spirulina vsebuje med 4% – 6%, so prisotne vse esencialne maščobne kisline, med katerimi je najpomembnejša gama linolenska kislina (GLA). To najdemo samo še v svetlinovem olju, konopljinih semenih in nekaterih drugih algah.

GLA igra pomembno vlogo pri različnih funkcijah v telesu: pomaga pri zniževanju krvnega tlaka, deluje protivnetno ter izboljšuje delovanje živčevja.

Poleg vsega naštetega pa alga predstavlja tudi bogat vir naravnega železa, kalcija, cinka, magnezija, natrija, mangana, selena, kroma, joda, pa tudi klorofila, betakarotena in elektrolitov.

Beta karotena vsebuje dvakrat toliko, kot ga vsebuje korenje. Poleg že omenjenega so v spirulini prisotni tudi drugi karotenoidi, kot so lutein in zeaksantin, znani po svoji antioksidativni dejavnosti.

Špinača, za katero je veljalo, da ima največjo količino zeaksantina, ga vsebuje kar 7 krat manj kot spirulina. Ostali vitamini, ki jih alga vsebuje, so še: B1, B2, B3, B6, B9, A1, C, D in E.

Potrebno je omeniti še visoko vsebnost klorofila, ki daje algi tudi specifično zeleno barvo.

Spirulino uporabljamo pri psih in mačkah za:

 • krepitev imunske odpornosti
 • uravnavanje ravni sladkorja v krvi
 • za razstrupljanje organizma
 • prekrivanje vonja goneče se psice

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
  Strinjam se
  Ne strinjam se