Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Ribje olje za pse in mačke – 1.del

Zakaj so olja pomembna v prehrani psov in mačk?

Maščobe so zelo pomembne za pravilno uravnoteženo prehrano psov in mačk. So koncentriran vir energije, maščobne kisline, ki jih vsebujejo, pa igrajo zelo pomembne funkcije v živalskem organizmu. Potrebne so tudi za absorpcijo vitaminov. Poleg tega maščobe ščitijo pred mrazom in ščitijo živčna vlakna. Zagotavljajo več kalorij na gram kot ogljikovi hidrati ali beljakovine in izboljšajo okusnost hrane. Številna komercialna hrana zagotavlja psom dieto z nizko vsebnostjo maščob za hujšanje, maščoba pa je potrebna za energijo in pomaga zadovoljiti pasji apetit. Upoštevajte, da maščobe ne vplivajo na pse tako kot na nas, ko gre za holesterol ali bolezni srca. Visoke ravni holesterola ali trigliceridov pri psih lahko signalizirajo številne zdravstvene težave, kot so hipotiroidizem, sladkorna bolezen ali Cushingova bolezen.

Maščobne kisline v prehrani psov in mačk

Maščobe so vir esencialnih maščobnih kislin. Prehrana psa mora vsebovati dober vir maščobe, da ohrani ustrezno raven maščobnih kislin. Slabo kakovostne maščobe lahko povzročijo pomanjkanje le teh. Pomanjkanje esencialnih maščobnih kislin se najpogosteje kaže s pusto, krhko dlako brez sijaja ali s kožnimi težavami, kot so srbenje, dermatitis in seboreja.

Dve esencialni maščobni kislini, o katerih se najbolj razpravlja v prehrani psov in mačk, sta omega-3 maščobne kisline in omega-6 maščobne kisline. Omega-6 maščobne kisline se med drugim nahajajo v živilih rastlinskega izvora, kot so žafran, olivno olje in druga rastlinska olja. Omega-3 maščobne kisline so manj pogoste; najdemo jih v ribjem olju, lanenem olju in morskih proizvodih, kot so spirulina in rjave alge. Ker se omega-6 maščobne kisline naravno nahajajo v prehrani, te maščobe ni treba dodajati v prehrano vašega psa. Njihov presežek lahko povzroči vnetje v telesu.

Raziskave o optimalnem razmerju med omega-6 in omega-3 maščobnimi kislinami so še nepopolne, vendar se trenutno domneva, da je približno 5:1 do 10:1. Vendar je pomembno dodati ustrezno izbrane vire maščobnih kislin omega-3. kisline v prehrano psa vsak dan. Najdemo jih na primer v oljih divjih morskih rib ali lososovem olju. Olje iz jeter polenovke vsebuje manj omega-3 maščobnih kislin, hkrati pa je zelo bogato z visoko prebavljivimi vitamini A in D. Antarktično krilovo olje je odličen vir ne le omega-3 maščobnih kislin, ampak predvsem astaksantina – najmočnejšega antioksidanta.

Ribja olja imajo lahko prebavljivo obliko kislin omega-3, EPK in DHK. Rastlinska olja, kot je na primer laneno olje, vsebujejo ALA, ki je podvržena procesom v živalskem organizmu. Večina psov ne more izvesti te pretvorbe, kar ima za posledico veliko omega-6 iz tega vira, vendar majhno količino omega-3. Visoko razmerje med omega-6 in omega-3 spodbuja nastanek vnetij, slabo stanje dlake, pojav alergij in kožnih bolezni.

Prednost naših steklenic

Vijolične steklenice, v katerih se nahajajo naša olja, so najnovejša tehnološka rešitev, ki omogoča ohranjanje najvišje kakovosti v njih shranjenega izdelka. UV sevanje ima krajšo valovno dolžino kot vidna svetloba in lahko negativno vpliva na snovi v olju, ki lahko hitro oksidirajo in tako izgubijo svoje zdravju koristne lastnosti. Vijolično steklo je zasnovano tako, da ščiti izdelke v njem pred škodljivim UV sevanjem in ohranja vse kvalitete olja na najvišji ravni.

Varnost nam je najpomembnejša!

Z izbiro ribjega olja Pokusa For Health vam zagotavlja varnost! Vsa ribja olja so proizvedena v specializiranem obratu, ki ima certifikat FSSC 22000 (Certifikat sistema za varnost hrane). Ta certifikat je sodoben sistem vodenja varnosti hrane, ki pokriva zahteve standarda ISO 22000 in vse pravne standarde Globalne pobude za varnost hrane. Poleg tega ima obrat, v katerega pakiramo naše olje, certifikat GMP+, torej sistem, ki postavlja zahteve za zagotavljanje varnosti in kakovosti krme in prehranskih dodatkov za živali.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se
    Ne strinjam se