Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Izpadanje dlake

Izpadanje in menjava dlake pri psu

Izpadanje in menjava dlake pri psih je običajno popolnoma naraven fiziološki proces, ki je odvisen od različnih dejavnikov. Veliko je odvisno od samega psa, od pasme psa, letnega časa in seveda od splošnega zdravja psa.

Menjava dlake je je intenzivnejša v spomladanskem in jesenskem času. Glavna razloga za to sta dolžina dneva in temperatura. Obdobje svetlosti in intenzivnost svetlobe vpliva na hormone in le-ti povzročijo pospešeno dogajanje v koži.

Spomladi psi izgubijo gosto zimsko dlako, da jim poleti ni vroče. Poletna dlaka je namreč krajša in ima manj podlanke. Jeseni pa je ravno obratno – poletna dlaka izpade, zamenja jo debelejša zimska, ki skrbi, da jim je pozimi toplo. Celoten proces menjave dlake traja nekje 4 do 8 tednov.

Izpadanje dlake pri psu
Kako ukrepati ob menjavi dlake oziroma prekomernem izpadanju dlake?

Neprestano izpadanje in rast nove dlake predstavlja določeno obremenitev za psa, zato je pomembno redno krtačenje, da se odstrani odmrla dlaka.

Kako ukrepati pri prekomernem izpadanju dlake?

Pri menjavi dlake sodelujejo številni organski sistemi, večje so potrebe po naravnih hranilih, naravnih vitaminih in mineralih, zato poskrbimo, da bo naš kuža jedel uravnoteženo prehrano in mu v fazi najhujše menjave dlake priskrbimo dopolnila, ki pomagajo pri prekomernem izpadanju dlake.

Pokusina Deep Color&Super Shine in Snow White&Mix Color sta prehranski dopolnili, namenjeni prav psom s prekomernim izpadanjem dlake.

Okusen organski prehranski pripravek, ki učinkovito izboljša boljše stanje ter pigmentacijo kože in dlake. Priporočljivo za obdobje menjave dlake, pri težavah z grobo, matirano dlako brez sijaja, kot tudi pri prekomernem izpadanju dlak.

Aktivne snovi spodbujajo funkcijo gradnje in regeneracije kože, vezivnega tkiva in dlačnega matriksa. Uravnavajo metabolizem kože in hranijo dlačne mešičke s čimer ugodno izboljšajo in pospešijo rast dlake. Dlaki dajo sijaj, mehkobo in vitalnost.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se
    Ne strinjam se