Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Naravna zaščita pred zunanjimi zajedavci

Temperature so se dvignile nad ničlo, toplo sonce nas je začelo greti, pojavili pa so se tudi nadležni zunanji zajedavci, ki naše sprehode spremenijo skorajda v muko.


Klopi so nevarni zajedavci, ker prenašajo povzročitelje nevarnih bolezni kot so: borelioza, erlihioza, babezioza in še nekatere redke bolezni, kot je anaplazmoza. Klopne bolezni so včasih ozdravljive, včasih le obvladljive, v nekaterih primerih imajo obolele živali posledice bolezni celo življenje. Pozno diagnosticirane in hujše oblike bolezni se lahko končajo s smrtjo, zato je izjemno pomembno, da bolezni preprečimo z zaščito živali pred klopi.


Kje prebivajo?
Prebivajo v grmičevju in visoki travi. Najdemo jih na travnikih, njivah, vrtovih, pa tudi v središčih mest, predvsem v parkih. Celoten razvojni krog klopa traja 3 leta, samica spomladi izleže nekaj tisoč jajčec. Klopa najdemo na psu samo v času hranjenja to je približno 3-4 tedne v njegovem življenju. Zelo pomembno je, da klopa odstranimo najkasneje v 24 urah po tistem ko se je prisesal v kožo, saj šele takrat prične izločati zgoraj omenjene povzročitelje bolezni. Zato kljub vsej zaščiti svetujemo, da psa dobro pregledate po vsakem sprehodu.


Kako zaščititi svojega psa pred klopi?
Kaj lahko storimo, da bi naše pse najbolje zaščitili pred temi nevarnimi pajkovci? Čeprav ni ene, 100 % učinkovite metode zaščite pred klopi, je na trgu veliko pripravkov, ki odvračajo ali ubijajo parazite. Ta učinek je mogoče okrepiti na preprost in naraven način, ne da bi obremenili živalski organizem.


To zelišče dela čudeže!
Sivi brškin (Cistus incanus) je edinstvena vrsta brškina, ki raste na rodovitnih vulkanskih tleh. Posledično vsebuje veliko eteričnih olj, čreslovine, smole, fenolne kisline in flavonoide v visokih koncentracijah. Podpira prebavni sistem, ima antialergijske in protirakave lastnosti ter pospešuje zdravljenje okužb zgornjih dihal. Poleg tega ima eno lastnost, ki bi morala biti zanimiva za vsakega ljubitelja psov in mačk: če se redno uporablja več tednov, spremeni vonj živali, zaradi česar je hišni ljubljenček neprivlačen gostitelj za vse vrste muh, komarjev in klopov!
Ker je popolnoma naraven je varen za vse pse, tudi mladičke, breje in doječe psice.

Poznate eterična olja, ki odganjajo parazite?
Naravna eterična olja so znana po svojih edinstvenih lastnostih. Nekateri od njih so odlični kot repelenti za žuželke. Olje sivke in olje poprove mete sta na primer učinkovita pri odganjanju klopov, muh in komarjev. Sivka ima tudi analgetični, antiseptični in pomirjevalni učinek. Olje čajevca pa deluje baktericidno in pomirja simptome na mestu ugriza.
Ne smemo pozabiti, da so eterična olja varna za živali le v pravih koncentracijah in razmerjih. Če niste prepričani o koncentraciji olja, je najbolje uporabiti že pripravljene izdelke. Prav tako ne gre pozabiti, da niso vsa olja varna za naše ljubljenčke.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se
    Ne strinjam se