Za naročila nad 85€, vam podarimo brezplačno poštnino.

Dodatki za kopita za konje – kdaj in kaj uporabiti?

Brez kopit ni konja – drži ali ne drži? Vsekakor drži!

Na to, s kakšnimi kopiti se žrebe rodi, nimamo vpliva, lahko pa s pravilno nego in prehrano pomembno vplivamo na njihovo stanje. Najpomembnejši tretmaji nege, ki določajo dobro kopito, so: delo kvalificiranega kovca, stelja v boksu in ustrezen odmerek gibanja. Upoštevajoč dejstvo, da kopita rastejo sezonsko, je pomembno optimizirati prehrano v določenem letnem času, kar ima pomembno vlogo pri kakovosti kopit. Pozimi je kopitna ovojnica trša, vendar raste veliko počasneje. Poleti opažamo veliko hitrejšo rast kopita slabše kakovosti, ki se pogosteje kruši, poka in je bolj dovzetno za okužbe.

Zato, da bi dosegli optimalno stopnjo rasti pozimi in močna, zdrava kopita poleti, začnite z dodajanjem že danes. Pomlad je odličen čas, da v prehrano vašega konja uvedete Hoof’s Help ali BiotinMax, da vam v poletni sezoni ne bo treba skrbeti za slabo stanje kopitnega roga vaših konj.

Hoof`s help: Vsebuje optimalno kombinacija učinkovin za popolno regeneracijo kopit. Sestava omogoča ustvarjanje izjemno kompaktne in trpežne strukture kopita. Visoka koncentracija biotina, cinka in elementov v sledovih v kelatirani obliki zagotavlja odlično biološko uporabnost. Pripravek priporočamo v primerih izjemno slabega stanja kopit (krhko, lomljivo, razpokano, počasi rastoče, po laminitisu), ki zahteva hitro regeneracijo in izboljšanje hitrosti rasti.

BiotinMax: Dopolnilo z optimalno koncentracijo hranilnih snovi, ki določajo pravilno hitrost rasti in močno strukturo kopitnega roga. Povečana vsebnost biotina, Dl-metionina in cinka pripomore k izjemno močnim in zdravim kopitom. Priporočamo uporabo pri konjih s krhkim kopitnim rogom in pokajočo kopitno čašico, ki ni zelo prožna.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Preberi več
    Strinjam se
    Ne strinjam se